Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Calitate superioara pret bun

Membru Bizoo de 10 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Fise tipizate CMR autocopiativ in 4 exemplare

0 stars: 0.00 din 0 pareri

3302 lei Lei
Brand
ADCCMR4EXAA
Out Of stock
Descriere
CMR autocopiativ in 4 exemplare
CMR-ul, denumit si scrisoare de transport international, reglementeaza transportul marfurilor de orice fel, cu autocamioane.
CMR-ul este destinat exclusiv transportului de marfuri cu autovehicule rutiere, containerele si suprastructurile modulare nefiind considerate vehicule.

Se foloseste cand locul de incarcare si locul de descarcare sunt in tari diferite. Cel putin una dintre aceste tari trebuie sa fie membra CMR. Acest lucru este valabil indiferent de sediul sau cetatenia partilor. Acordul este valid in toate tarile membre ale Uniunii Europene, precum si in alte cateva tari.
Datele cuprinse in scrisoarea de transport international, CMR sunt: expeditorul, destinatarul, documentele insotitoare, tipul si cantitatea marfurilor transportate, numarul de inmatriculare al autovehiculului, transportatorul. Aceste date trebuie completate corect in scrisoarea de trasura.

CMR-ul se intocmeste de obicei in trei exemplare originale, dintre care unul (dovada primirii) este pentru expeditor, cel de al doilea (dovada livrarii) este pentru transportator, iar cel de al treilea este pentru destinatar. Din practica s-a constata faptul ca un numar de 3 exemplare din CMR este insuficient , fiind necesar cel putin un exemplar si pentru companiile de expeditii.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura